Koret

Sangere

DSC3355

Astrid Hyldbakk

1. alt

Camilla 3

Camilla Rusten

2. Alt

Kontaktbilde2

Ingrid Synnøve Østvang

1. Sopran og konsulent

DSC3543

Ragne Reistad Sandberg

1. Alt

DSC3525

Marit Tjelle Setvik

2. Sopran

Monica 1

Monica Anette Rusten

2. Sopran

DSC3245

Mirjam Gieselmann

2. Alt

Lacie Embla

Lacie Setsaas

2. Sopran

DSC4529

Margareth N. Brøndbo

2. Alt

Ine Bakli Verket

Ine Bakli Verket

1. Alt

Hjordis 2

Hjørdis Johanne Sørensen

1. Alt

DSC4472

Hanne Bæverfjord

2. Alt

DSC3727

Kjersti Østerås

2. Sopran

2D55509

Ida Cecilie Klami

1. Sopran

Ingrid Beate 1 1

Ingrid-Beate Wigen

1. Alt

sort bilde

Vår Christine Sollien Skar

2. Sopran

DSC3598

Åse Kristin Hungnes

1. Sopran

Cecilie 1

Cecilie Karlsen

2. Sopran

DSC3124

Tori Nedregård Økdal

1. Alt og Leder

Siv 1

Siv Øgaard Fossum

2. Alt

Ketil 2

Dirigenten

Ketil Jule Bjørnstad Belsaas

Ketil Jule Bjørnstad Belsaas er utdannet sanger og dirigent fra Universitetet i Trondheim og Oslo, samt Høgskolen i Hedmark avdeling Hamar. Han har hovedfag i korledelse fra Norges Musikkhøgskole med Grete Pedersen og Tore Erik Mohn, og korpedagogikk fra Hamar med Thomas Caplin.

Han har dirigert flere kor på Østlandet, blant annet Kammerkoret Collegium Vocale på Hamar og Ringsaker kantori på Moelv. Til daglig er han ansatt som avdelingsleder ved musikk, dans og drama ved Heimdal videregående skole hvor han underviser i musikk.

Han blir også mye brukt som instruktør på seminar og kurs omkring i Norge, og tiden er han veileder for dirigenter og kor i Sogn og Fjordane i regi av Norges Korforbund Sogn og Fjordane, noe han har vært siden høsten 2006.

Norunn har i en årrekke vært en av de mest sentrale personlighetene i Trondheims musikk- og kulturliv, og en viktig drivkraft for kormiljøet.

Dirigent Emerita

Norunn Illevold Giske

Norunn Illevold Giske har vært Emblas faste dirigent siden starten i 1994.

Norunn har i en årrekke vært en av de mest sentrale personlighetene i Trondheims musikk- og kulturliv, og en viktig drivkraft for kormiljøet. Hun har tidligere dirigert Trondheim kammerkor, og var Ludvig Nilsens høyre hånd i Nidaros Domkor i ti år. Siden 1966 har hun innstudert utallige operaer og større korverk på oppdrag fra Trondheim Symfoniorkester. Giske er en nestor i norsk kormiljø og nyter stor respekt i inn- og utland, blant annet som dommer i nasjonale og internasjonale korkonkurranser, og som seminarholder og inspirator for kor og dirigenter over hele Norge.

Norunn har gjennom 40 års sammenhengende undervisningsvirksomhet satt sitt preg på en hel generasjon av norske sangere og korister, og hun har skapt en skole som først og fremst kjennetegnes av et rendyrket og særegent klangbilde. Gjennom et bevisst arbeid med å lokke fram overtonen i stemmen, skaper hun et klangbilde der enkeltstemmers kvaliteter smelter sammen til en helhet som er unik for hver enkelt stemmegruppe, og skaper en egenart for koret. Metoden har hun utarbeidet selv, gjennom mange års erfaring. Hun vekker oppsikt også utenfor landets grenser nettopp grunnet den klangen hun greier å skape i korene sine.

Norunn er en energibunt av de sjeldne. Selv om hun nå har sluttet seg til pensjonistenes rekker reiser hun fremdeles mye rundt i landet for å ha seminarer med forskjellige kor. Hun brukes også hyppig som dommer i korkonkurranser, både i inn- og utland.

Norunns Priser og utmerkelser

2011

Æresmedlem i Ringve Museums Venner. 

2011

Æresmedlem i Trondheim Kammermusikalske Selskap

2010

Æresmedlem i Norges Korforbund

2006

Korprisen fra Norges Korforbund

2006

Alle-kan-synge-prisen

2005

Kongens fortjenstmedalje i gull

2001

DrivHuset Olavshallen AS’ kulturpris

2000

Trondheim kommunes kulturpris

1997

Adresseavisens hedersrose

1995

FONOKOs æresmedlem

Embla logo E